Falsled Kro – Ægte fynsk landidyl når det er smukkest.

 

Fra onsdag den 16 til torsdag den 17. juli havde vi et ophold med middag og overnatning på Falsled Kro, i forbindelse med at vi havde været i Svendborg til min morfars 70 års fødselsdag. Jeg havde set meget frem til dette ophold, da jeg har ville besøge stedet i over 1 år og drømt om den dag det ville kunne lade sig gøre. Sidste år læste jeg om Dorte Lytje’s oplevelse på Falsled Kro og jeg blev forelsket i kroen med det samme uden selv at have været der, men nu har jeg været der og jeg er kun blevet mere forelsket i stedet.

Da vi kom blev vi taget rigtig godt imod, vi blev fulgt til vores værelse hvorefter vi fik serveret en velkomst drink og nødder på værelset. Vores værelse var stort og rummeligt med udsigt til den hyggelige gårdhave hvor folk sad og nød eftermiddags solen. Der var en skøn duft af friske blomster som stod flot og indbydende, barnesengen til Malthe stod klar ved siden af vores seng, noget vi ligger meget mærke til efter vi er blevet forældre  ;-) Derudover var det en fornøjelse at gå ud på vores badeværelse, der stod nemlig lækre økologiske produkter til fri afbenyttelse, bl.a en lækker badesalt som rensede ens sind og virkede afslappende, morgenkåber samt tøfler hang fint på de smukke guldknager.

Vi var lidt trætte efter fødselsdagen aftenen før og vores 5 timers shoppe tur i Svendborg, så vi tog alle 3 en lur i den store dejlige seng og stod først op lige før middagen. En middag jeg var meget spændt på, fordi vi havde hørt forinden at kroen servere rigtig lækker mad, og det kan jeg bekræfte at det gør de også!! Inden selv middagen fik vi serveret en rigtig lækker snack som bestod af laks, vagtelæg og and. Vi tog selvfølgelig et glas champagne til  :-D

Middagen foregik i deres skønne restaurent med den smukkeste sundudsigt, jeg kan ikke beskrive hvor idylerisk det var at sidde der og nyde vores helt fantastiske middag, vi havde valgt en menu med 6 retter og vi måtte vælge “ostebordet” fra, da vi simpelthen blev så mætte af den helt utrolige dejlige mad. Bare det brød vi fik serveret smagte som en drøm med lækker hjemmerørt smør, hvori der var honning og kakao – MUMS!! Det var tydeligt at smage at kun de bedste ingredienser bliver brugt til deres mad, og meget af det er fra deres egen køkkenhave, som man var velkommen til at gå rundt i.

Efter vores middag kom min kære veninde Elisabeth Gierus på besøg, så vi valgte at tage kaffen ude foran i gårdhaven. Fantastisk valg da det var Danmark når Danmark er bedst, en smuk kro på landet i en gårdhave fyldt med smukke blomster, og vejret var med os en lun sommeraften midt i juli måned  :-D Jeg var meget imponeret over den høje service der er på Falsled Kro og da vi fik serveret vores kaffe, fik vi samtidig lækker Summerbird chokolade og små hjemmelavet kager (vi havde ikke bestilt det). Vi havde nogle rigtig hyggelige timer til mørket faldt på ved 23 tiden og da vi vendte tilbage til vores værelse lå endnu en fin overraskelse på sengen, en æske Summerbird chokolade og i æskens låg var der skrevet et af Piet Heins digte. I kan næsten fornemme at vi gik meget glade og tilfredse i seng den aften.

Næste morgen havde vi bestilt morgenmad, og vi blev mødt med SMIL kl. 7.30 om morgenen :-D Der var dækket et romantisk og hyggeligt morgenbord som var hegnet ind i vores egen lille busk, så vi sad der helt privat og igen med den meget smukke sund udsigt. Vi havde kun bestilt morgenmad til 2 personer, fordi Malthe stadig kun får hirsegrød og flaske. Men fordi man ikke kan se Malthe kun er 6 måneder gammel, havde de været så søde at lave 3 af alting og vi kunne ikke lade være at smile da en sød tjener kom med en lille tallerken, hvorpå der lå et fint lille spejlæg et stykke bacon og en pølse til Malthe. Det kunne han desværre ikke spise, men sikken en service at der alligevel blev tænkt på ham selvom vi kun havde betalt for 2x morgenmad :-)

Vi havde ikke lyst til at tage hjem, men vi kunne desværre ikke komme uden om det. Så kl. 11. 30 tjekkede vi ud, og da vi havde afleveret nøglen og betalt fik vi en pose med et par flasker vand, hjemmelavet müslibarer og en lille fin bog om kroen.

Jeg behøver ikke at skrive mere, tror selv du kan fornemme at Falsled Kro er et fantastisk sted hvor servicen er helt udover det sædvanlige og alle små detaljer omkring forkælelse er tænkt igennem og udført.

Her kan du se mine egne billeder fra vores ophold på Falsled Kro  :-)

IMG_4005 IMG_4006 IMG_4008 IMG_4009 IMG_4012 IMG_4014 IMG_4015 IMG_4016 IMG_4019 IMG_4020 IMG_4021 IMG_4022 IMG_4025 IMG_4026 IMG_4028 IMG_4029 IMG_4030 IMG_4031 IMG_4032 IMG_4034 IMG_4038 IMG_4039 IMG_4044 IMG_4047 IMG_4050 IMG_4053 IMG_4055 IMG_4060 IMG_4061 IMG_4064 IMG_4065

Jeg håber og tror bestemt ikke det er sidste gang vi har besøgt Falsled Kro!!  :-D

Sofi Novalee Orkideea Müller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.