Chia frø er blevet en stor del af mit liv, forstået på den måde at jeg bruger Chia frø til rigtig meget. Det gør jeg fordi de er sunde, fyldt med omega-3 og kostfibre, men også fordi jeg synes de smager rigtig godt. Så hvis du har Chia frø derhjemme skal du ikke holde dig tilbage med at bruge dem!! Læste tilfældigvis også en artikel i modemagasinet IN hvor de skriver om de 10 sundeste madvarer for huden, og deriblandt er Chi frø  :-D

Mad hvor jeg bruger Chia frø:

  • Skyr med bær, mandler, chia frø, kanel og accacie honning.
  • Laks med hyldeblomst, mandler, chia frø og hindbær.
  • Chia grød med usødet æblemos og paranødder.
  • Salater.
  • Chia brød, eller oven på andre slags hjemmebagte brød.
  • Smoothies.
  • Sunde pandekager, lavet på skyr og æg.

Du kan helt sikkert selv komme på endnu flere skønne madretter hvori Chia frø kan blive en af hovedingredienserne  ;-)

Hurra for Chia frø og smuk ud!!

De kan købes i store bøtter til 99,- i bl.a Føtex og Bilka.

De kærligeste Chia tanker
Sofie Chloé

Sofi Novalee Orkideea Müller

1 comment on “Chia frø”

  1. Lige nøjagtigt Smukke, Chiafrø er et Fantastisk lille frø <3 Selv spiser jeg ca 4 x spak chiafrø dagligt, kommer dem altid i min frisk lavet grønsags juice eller smoothie. Chiafrø er faktisk ret unikke, da de har en ekstrem høj koncentration af en række vigtige næringsstoffer !! De indeholder rigtig mange omega – 3 fedtsyrer, kostfibre, antioxidanter og calcium. De indeholder bl.a også 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er verdensrekord i planteriget :-) Ydermere er der boron i frøet, som hjælper med til at føre kalcium ind i knoglerne. Protein indholdet er også højt, det er på 21,2 g pr. 100 g. Hvis du tager 2 tsk chiafrø, indeholder de kalk svarende til flere glas mælk, mere omega – 3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. . Gram for gram indeholder chiafrø 6 gange så mange fibre ind hørfrø, og 15 gange mere magnesium ind broccoli. . De 8 aminosyrer som kroppen skal havde tilført dagligt, er alle i chiafrø. . .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.